Hvad er Mutter Grib?

Vi er en gruppe på 9 pensionerede daginstitutionsledere, som på frivillig basis er en del af Klaverfabrikkens kulturelle aktiviterer. Vi tilbyder vores fortælleoplevelse to formiddage om ugen.

Vi kalder os Mutter Grib gruppen, fordi vi tager udgangspunkt i lokalhistoriske anekdoter, bl.a. om Mutter Grib. Vi synes det er vigtigt - men også sjovt at børnene får fornemmelse og kendskab til Hillerøds historie og rødder. Ligeledes er det vigtigt og sjovt, at flere sanser bliver udfordret, når vi formidler noget til børn. Og det sker netop ved at give historiefortællingen udtryk gennem dramaleg og et kreativt forløb

Klaverfabrikkens Dramarum og Maleværksted på 1.sal lægger rammen for vores tilbud. Vi indretter Dramarummet, så det er tilpasset vores historie.

Vi tilbyder en fortælleoplevelse for de ældste børnehavebørn, med en fortælling om Mutter Grib, som er en sagnfigur fra Gribskov. Vi starter med at fortælle historien, derefter klæder børn og voksne sig ud og leger historien. Der er kostymer/ udklædningstøj, der passer til historien, til både børn og voksne. Vi slutter af med et kreativt forløb. Dette gør vi to gange om ugen i perioden fra september til april.

Det er vores niendende sæson vi går i gang med nu. For hver ny sæson starter vi med en ny historie, der kører gennem hele perioden.

Denne sæson byder på ”Historien om Mutter Grib og Smør Peter”.
En grum historie, der handler om Mutter Grib, der ville koge suppe på Smør Peter! Og som måske ender med selv at blive narret til allersidst?